Рисковете пред сигурността обсъждат на КСНС

Четири месеца след поемането на президентския пост днес държавният глава Румен Радев свиква за първи път Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Темата на заседанието е “Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване”.

По закон на КСНС присъстват премиерът, председателят на парламента, шефовете на парламентарните групи, министри и началниците на служби.

Очаква се на заседанието във вторник да бъде обсъдено и предстоящото разсекретяване на стенограмата от консултациите за съдбата на КТБ, проведени на 29 юни 2014 г. от Росен Плевнелиев. Миналата седмица президентът даде срок до 26 май на участниците в разговорите около фалита на КТБ през лятото на 2014 г. да му изпратят писмени становища дали имат нещо против участието им в консултативния съвет за КТБ да се разсекрети. От изявлението му стана ясно, че неполучените отговори ще се считат за мълчаливо съгласие. По предварителна информация всички участници са дали съгласие за обнародване на стенограмата.

Предишното заседание на КСНС бе свикано през ноември от Росен Плевнелиев, а темата бе политическата криза в страната и необходимите мерки за излизане от нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика