Рискът "Белчев" в ЦСКА

ЦСКА пое сериозен риск с назначаването на Стамен Белчев като постоянен треньор. Вероятно това е първият "червен" наставник, който в първото си интервю пред клубния сайт не говори за титли и евроуспехи, а само за подобряване на играта и резултатите.

Ръководството на ЦСКА бе поставено пред дилема. Плюсовете за Белчев са резултатите с дубъла във Втора лига през сезона и последните 4 мача в елита, когато смени Едуард Йорданеску и отборът не допусна гол. Минусите са липсата на опит и историческа свързаност с ЦСКА, към която много фенове са ревниви. Белчев ще започне новата година с традиционно тежки гостувания на "Берое" и "Черно море", които могат да наклонят везните - "за" или "против" него.

От друга страна, шефовете вече опитаха другите два варианта - "червен" кадър и перспективен чужденец. Нито Христо Янев (като треньор в елита), нито Йорданеску направиха ЦСКА да изглежда като гранд. Може би това е и причината клубът да не прибегне отново към кадър зад граница или минал през "Армията" бивш футболист или треньор.

Който и вариант да бяха избрали новите "червени" управници, рискът щеше да е огромен.

В интервюто си пред сайта на ЦСКА Белчев не даде яснота кои футболисти остават и кои си тръгват. "За всички има място", каза треньорът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ