Рисуване върху керамика и стрелба с лък в Парка на миниатюрите в Търново

Атракциите се организират по повод 1 година от създаването на "Мини България"

Първата година от откриването си ще отбележи Паркът на миниатюрите „Мини България“ във Велико Търново в края на септември. В празничните дни на 22, 23, 29 и 30 септември ще има много изненади и подаръци за всички посетители, които ще получат и 20% отстъпка от цената на входните билети.

По повод Деня на Независимостта на България, всички деца, ученици и студенти в парка ще получат като подаръци шапки-сувенири „Мини България“, а на 23 септември за посетителите ще има безплатен сладолед. През двата дни посетителите ще могат безплатно да дегустират и вина от бутикова изба Винарна Ялово.

Специални атракции за туристите – демонстрации на средновековни занаяти и забавления, ще се проведат в последната събота и неделя от месеца. На 29 и 30 септември в Парка на миниатюрите ще бъдат представени средновековни текстилни техники, демонстрации на студено и горещо коване, рисуване върху керамика, стрелба с лък, различни забавни игри и уроци по средновековни танци. Възстановките ще бъдат направени от реконструкторите от СНЦ“Търновци“.

На 30 септември, когато се навършва първата година от откриването на Парк „Мини България“, точно в 12,00 часа всички посетители ще похапнат от огромна торта.

Паркът на миниатюрите „Търновград – духът на хилядолетна България“ бе официално открит на 30 септември 2017 г. Инвеститор на проекта е Национална компания Украйна на Балканите.

За изминалата година новата туристическа атракция посрещна хиляди туристи, а макетите на български природни и исторически забележителности станаха над 65. Всички миниатюри са изработени по фотометрични заснемания от специални пластмаси в мащаб 1:25 и са експонирани на открито през цялата година.

Колекцията „Мини България“ се разширява поетапно и през октомври в парка под крепостта Царевец ще бъдат експонирани макетите на Дряновски манастир „Свети Архангел Михаил“, Доходното здание-Русе, Троянски манастир Успение Богородично“ и др. В изработка са и макети на знакови български забележителности зад граница, като желязната църква „Свети Стефан“ в Истанбул и , изградената от бесарабски българи църква „Свето Преображение Господне“ в Болград, Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България