Рицарите тамплиери от Северна Македония ще подарят на папа Франциск дървен трон

Великият Приор на Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България генерал-майор (о.р.) проф. д-р Румен Ралчев.

Българските членове на Ордена подготвят икона за дар на Светия отец, заяви Великият приор Румен Ралчев

Рицарите тамплиери от Северна Македония подготвят дървен трон за подарък на Папа Франциск. Очаква се Светият Отец да седне в него, докато е на площада в центъра на Скопие. Това съобщи в Стара Загора Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери в България. Той допълни, че тронът ще бъде позлатен от българин – художника-реставратор Климент Атанасов от Бургас, предаде БТВ.

Българските рицари, които са привърженици на икуменизма – движението за сливане на всички християнски църкви в една, готвят за папата свой подарък – дървена икона, която се изработва в Пловдив, съобщи още Ралчев.

По предварителна информация папата ще дойде на Балканите тъкмо с послание за икуменизъм. Папа Франциск ще направи посещение в България и Северна Македония през първата седмица на месец май. У нас той ще кацне на 5 май, а в Скопие ще бъде на 7 май.

По време на посещението му у нас, в аулата на Софийския университет ще се проведе хоров фестивал на Ордена, но денят съвпада случайно с първия ден от папската визита в София.

Вчера в Стара Загора Орденът на рицарите тамплиери, които са около 500 души в цялата страна, проведе своя 11 поред Духовен събор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България