Рицари на Духовен събор в Стара Загора

Родните тамплиери се събират да дискутират проблемите на християнството

Участие ще вземат Димитър Димитров и д-р Мохд Абдуласи

Рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България и техните симпатизанти се събират днес в Стара Загора, за да проведат ежегодния си Духовен събор.

“Постоянно действащата тема в Духовния събор е българите светци, като на събитието всяка година се дискутират и няколко различни проблема. Важното е, че се събираме и говорим за християнството и нуждите на миряните, и от най-интересните доклади и материали, изнесени по време на събора, създаваме специална книжка”, обяви пред “Труд” Великият приор на Ордена на рицарите тамплиери ген. Румен Ралчев.

В събитието специално участие ще вземат представителят на фондация “Тангра Таннакра” Димитър Димитров и доктор Мохд Абдуласи.

“Господин Димитров ще говори за заблудите в ислямизацията на християните и приемането на мюсюлманството от страна на българите в Родопите, а д-р Абдуласи ще даде примери за прочистването на християните от ислямистите в Близкия изток”, обясни Великият приор.

По време на събора ще бъде открита и специална изложба с две съставни части. Едната е разпродажба на дарени картини с цел реставриране на скривалището на Васил Левски, а другата е гласуване на победителите от конкурса “Сирни заговезни - да съхраним българското”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България