Рицари се събират на благотворителен бал

Над 300 души ще уважат празненството в събота

Дават специално отличие

Тамплиерите у нас се събират в събота на десетия си юбилеен благотворителен бал в София. Чрез събитието Орденът на Рицарите Тамплиери на Йерусалим-Велик Приорат България за поредна година набира средства за талантливи деца. Парите се раздават чрез специални програми на Ордена.

Основните две от тях са националният конкурс за детска рисунка “Рицарят в мен” и националният литературен конкурс “Рицарска постъпка”. Първият е за деца до осми клас, вторият е за ученици от 9-12 клас. “Опитваме се да събудим у децата християнски и рицарски ценности като честност, доброта, състрадателност, воля, подпомагане на слабите”, коментира пред “Труд” Великият приор на Велик Приорат България генерал-майор проф. д-р Румен Ралчев.

Част от средствата се набират от куверта за бала, а друга част ще дойде от благотворителен търг. “Разиграваме предмети, които са подарени на Великия Приорат от отделни рицари, командерии, наши симпатизанти или граждански организации. Тяхната продажба формира сума, с която ще работим през 2018 г.”, обясни проф. Ралчев. Нови допълнения в дейностите на тамплиерите у нас, свързани с подпомагане на талантливи деца се очакват през идната година.

На бала в събота са поканени над 300 души. Ще присъстват рицари и дами от цялата страна, както и гости от чужбина. На празненството ще бъде награден и избраният от Ордена рицар на 2017 г.

С честта е удостоена омбудсманът Мая Манолова. “Аргументите са, че тя даде ново съдържание на длъжността омбудсман”, коментира проф. Ралчев. На Манолова ще бъде връчена специална пластика, медал и сертификат. Сред предишните рицари на годината са проф. Генчо Начев, и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България