Рицари събират християни и мюсюлмани срещу ислямизма

Тамплиери организират мащабна конференция през май

Речта на д-р Абдуаси се радваше на голям интерес

Рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България организират конференция между християнски и мюсюлмански духовници в София през май. Основната тема ще бъде как двете религии могат да си подадат ръка и да работят заедно срещу ислямизма.

Събитието ще се осъществи съвместно с фонданция “Тангра Таннакра” и д-р Мохд Абдуаси. Именно речта на доктора за разликата между ислямизъм и мюсюлманство днес по време на ІХ Духовен събор е една от главните причини за организирането на подобна дискусия.

“Интересът към участието на фондацията и д-р Абдуаси на нашия събор бе изключително голям. Въпросът за разликата между мюсюлманство и ислямизъм е изключително актуален в момента и затова докторът обяви, че през май съвместно с нашата организация на рицарите тамплиери ще проведем конференция между християни и мюсюлмани - духовници, академици, преподаватели, и ще работим по темата”. Това заяви пред “Труд” Великият приор на Ордена на рицарите тамплиери ген. Румен Ралчев.

По думите му на събитието представителите на двете религии ще обсъждат всички възможни начини за съвместна работа и заедно да се изправят срещу ислямизма.

Освен темата за мюсюлманството и ислямизма на днешния Духовен събор в Стара Загора, който се проведе в пълна зала и се радваше на изключително голям интерес, бяха обсъждани още 14 теми.

Голям успех постигна и специалната изложба с два компонента, чиято цел бе да се покажат талантливи ученици от София, спечелили конкурса “Сирни заговезни - да съхраним българското” и да се съберат средства за възстановяване скривалището на Апостола на свободата Васил Левски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България