Роберт Фицо нахока местните медии: Някои от вас са мръсни, антисловашки проститутки

Само ден, след като Тръмп нарече американските журналисти "най-нисшата форма на човечеството", словашкият премиер Роберт Фицо се изказа също толкова неласкателно за местните медии. По време на пресконференция в сряда, той заяви пред журналистите: "Някои от вас са мръсни, антисловашки проститутки. Вие не информирате, а само се борите с правителството", предаде БГНЕС.

Гневният изблик е в отговор на запитване относно скорошното обвинение от страна на бивш служител на министерството на външните работи. По думите на Сузана Хлавкова ведомството е заобиколило законодателството, свързано с обществените поръчки, като е наело през февруари агенция за организация на събития, която има директна връзка с партията на Фицо. Хлавкова дори се е обърнала към „Трансперънси интърнешънъл” да разследва Бюрото за обществени поръчки на Словакия, Бюрото за борба с монопола и одитния орган на страната.

Според министър-председателя обаче, обвиненията не са нищо повече от планирана атака, която цели да дискредитира настоящото председателство на Словакия в ЕС. В отговор на въпросите от медиите по темата, той нарече техните представители "мръсни, антисловашки проститутки”. Веднага след това заведе и няколко дела срещу тях, информират западните медии. Отношенията между медиите и Фицо са силно напрегнати през последните месеци, след като той се опита да окаже натиск върху репортери, които критикуват него или неговото правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа