Роботи обслужват гостите

Като един от лидерите във високите технологии, корейските домакини разчитат на роботи в обслужването на спортисти, щабове и фенове. Още от летището гостите се озовават сред армия от роботи, сякаш излезли от филма „Междузвездни войни“. Умните машини са предоставени от местния гигант „LG“ и се грижат за куп неща – от хигиената и упътването на посетителите. Възникнаха обаче и първи проблеми сред спортисти от някои страни, които не успели да се „разберат“ с роботите и били обслужени от доброволци.

Други са проблемите пред американската суперзвезда Линдзи Вон, която ще гони второ олимпийско злато в ски спускането след Ванкувър 2010. Американката призна, че ще пропусне старта в гигантския слалом, тъй като коляното й нямало да издържи натоварването.

„Много искам да успея тук, защото с годините ставам все по-емоционална – призна Вон. – Във Ванкувър плаках, но тук сигурно ще е още по-разтърсващо. Наскоро почина дядо ми, който за пръв път ме сложи на ски. Сега ще карам за него. Очаквам това да са последните ми олимпийски игри, а и едно от финалните големи състезания в кариерата ми. Искам да завърша с голям удар.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт