Робърт Де Ниро с награда "Почетно сърце" на Сараево

Известният актьор, режисьор, продуцент и създател на Tribeca Film Festival Робърт Де Ниро е отличен с наградата "Почетно сърце" на Сараево.

Филмовият фестивал в Сараево почете двукратния носител на Оскар Робърт Де Ниро с награда за цялостния принос към филмовото изкуство, съобщава Ройтерс".

Холивудската звезда е двукратен носител на "Оскар", има пет номинации за "Оскар", а също така е и носител на няколко "Златни глобуса". Де Ниро ще получи най-голямата филмова награда на 22-я филмов фестивал в Сараево за своя изключителен принос в киното. Тя ще му бъде връчена пред 3000 почитатели на седмото изкуство и при самото откриване на фестивала.

"За нас е голяма чест, че Робърт Де Ниро е първият носител на наградата "Почетно сърце" на Сараево за неговия творчески принос. От първата ни среща с него изминаха вече 10 години. Всички сме извънредно щастливи за това.

Като професионалист и човек влюбен във филмовото изкуство, аз съм убеден, че не говоря само от мое име, но и от името на моите колеги и на публиката", заяви директорът на Сараевският фестивал Мурсад Пуриватра.

Фестивалът се открива с култовия филм на Мартин Скорсезе "Шофьор на такси". Прожекцията на лентата е в чест на 40-годишнината от премиерата му. Тази година събитието ще е от 12 до 20 август.

Фимловият фестивал в Сараево ще представи 222 филма от 61 държави през аудитория от 100 000 души.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини