Родителите на битите деца в Асеновград се обърнаха за помощ към Обединените патриоти

Събраха 10 000 подписа за изселване на незаконно живеещите роми

Родителите на битите деца в Асеновград се обърнаха за помощ към Обединените патриоти поискаха засилено полицейско присъствие, изселване на незаконно живеещите и наказания за виновните. Днес техни представители връчиха подписка с около 10 000 подписа.

Иван Георгиев и Гергана Георгиева бяха приети от заместник-председателя на парламентарната група на ОП Искрен Веселинов в зала „Димитър Пешев“ в Народното събрание.

Майката на Майкъл, който е със спукани прешлени от побоя, донесе тетрадки с над 10 хиляди подписа в подкрепа на Клуба по „Кану-Каяк“, съобщиха от партията. Исканията на пострадалите и обществеността са за справедливо и бързо възмездие за всички виновни за побоя над децата и треньорите; подсигуряването на въоръжена охрана на язовир „40-те извора“; хората с тежки криминални присъди да не бъдат освобождавани предсрочно и всички да са равни пред законите на България.

Родителите на пострадалите деца са категорични, че няма да отстъпят от исканията си. Те разказаха, че в Асеновград всички етноси винаги са живели в разбирателство и мир и техният протест не е етнически, а граждански.

"Поех ангажимента представителите на държавата да действат съобразно закона и поне като представители на "Обединени патриоти", да не даваме възможност случаят да затихне и мерките да бъдат палеативни, моментни, докато се успокои напрежението. За нас това е въпрос на политика, която е била сбъркана десетилетия наред. Редно е да я променим, защото другият път е път към гражданска война и беззаконие", коментира пред БНР Искрен Веселинов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право