Родители в паника след смъртта на 5-годишно момченце от грип, спират децата от градина

5-годишно дете от Благоевград почина след усложнения от грип. Детето е прието в тежко състояние в неделя в детско отделение на благоевградската болница, след което е прехвърлено в отделението по реанимация. Въпреки усилията на лекарите детето е починало. Момченцето е от Благоевград, било е лекувано, включително и с антибиотици, но вирусната инфекция се е развила много бързо и е нанесла тежки увреждания върху белия дроб. Извършена е аутопсия, която установила, че причината за смъртта на детето е сериозен възпалителен процес, предизвикан от грип, довел до усложнения. Семейството е в шок, те имат и друго детенце.

Родителите на децата от детската градина, която е посещавал малкия Ники, са в паника. След смъртта на момченцето е започнало масово спиране на децата от посещение на градината.

5-годишният Ники се е почуствал зле още в петък, в детска градина №6. Родителите го завели на неотложен кабинет, след което с висока температура е настанено в детско отделение на благоевградската болница. Но след това е получило гърч и въпреки лекарската намеса детето е издъхнало.

В Благоевград няма грипна епидемия, няма и предгрипна картина за висока заболяемост. Засега болните от грип не са достигнали пиковите нива, казаха от РЗИ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България