Родители и деца заедно на куклен театър в Столипиново за Деня на детето

Родители и малчугани от ромския квартал "Столипиново" в Пловдив посетиха заедно куклено- театрално представление в залата на детска градина "Лилия" по случай 1 юни. Малките зрители бяха щастливи да посрещнат артистите от театър "Хенд", които с помощта на куклите разказаха историята на Хитър Петър. Децата се забавляваха с приказните герои, които им бяха дошли на гости в забавачката специално по случай детския празник. За възрастните посещението на кукления театър в Столипиново се превърна в събитие, тъй като повечето от тях никога до сега не бяха гледали театрално представление.

Кукленото представление, създадено по фолклорни мотиви, е част от проекта "Всички заедно - за по-добро образование и здраве", реализиран от Община Пловдив по програма ЗОВ (Здраве и образование за всички) с финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество. Проектът е на обща стойност 1 077 495 лева и има за цел образователната и здравна интеграция на ромите и други уязвими групи от Пловдив и Куклен. Дейностите по проекта на Българо-швейцарската програма целят да разчупят сегрегирания начин на живот.

Чрез посещенията на театрални и куклени представления, опера, кино и концерти, организирани както в квартала, така и извън него, се очаква децата и техните родители от ромски произход да започнат постепенно да преодоляват ограниченията, налагани от живота в етнически капсулирана среда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони