Родител нападнал учителка в Старозагорско

Двете страни са с напълно различни версии за случилото се

Учителка е била нападната от родител в старозагорското село Калояновец. Това се случило пред погледа на ученици и преподаватели. Инцидентът е станал по време на занималня.

Преподавателката от ОУ „Паисий Хилендарски” твърди, че е била блъскана и заплашвана от родители на ученик пред погледите на децата. Директорът на училището отрича инцидентът да се е разиграл в класната стая, причината за нападението според бащата е, че преподавателката е ударила детето му.

„Изведнъж нахълтаха в класната стая много хора, голяма тълпа, майки, бащи, хора, които не ги познавам аз. И бащата почна да крещи, да вика и да ме заплашва и да ме удря и той, и майката на ученика”, разказва Весела Тодорова пред БТВ.

Причината за саморазправата е оплакване на 8-годишен ученик, че е бил ударен от госпожата, която не го пуснала да пие вода.

Учителката отрича да е посягала на детето, но казва, че то е посегнало на нея: „Той като вижда, че бащата удря учител, като вижда че майка му удря учител и си мисли, че и на него му е позволено да удря учител и скочи да ме блъска и да ме удря...”.

Според директора Христо Белчев случката се е разиграла извън клас, а агресията е била само словесна: „Аз специално не съм видял тя да бъде нали малтретирана и обратно, нали, да малтретира колежката Весела Тодорова”.

Бащата на 8-годишния Андрей – Антон Минчев също казва, че не е посягал: „Не, не, не, не съм ударил никого. Не съм ударил никого, просто й казах, нали, че няма право да бие детето ми. Имахме малък спор с нея, но слава на Бога, ще си го разрешим”.

Срещу Тодорова има пусната жалба от бащата на 8-годишния ученик. Тодорова твърди, че вътре пишело, че е размахвала нож пред децата. Учителката също е подала жалба – за клевета и за опит за саморазправа. След случилото се вчера е подала и молба за напускане. „Аз се чувствам смачкана от системата и използвана от системата 25 години”, признава тя.

По случая тече проверка на образователния инспекторат. Образувано е и досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България