Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева

36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Баща на петокласничка и съпруг на учителка в същото училище в Златарица е пребил зверски 13 –годишно момче. За това алармираха майката Снежана и пастрокът на ученика. Инцидентът се разиграл на 19 февруари по обяд. Снежана била на площада в града и чакала дъщеря си синът си да свършат училище, за да си отива в Горско Ново село. Тогава чула викове пред СУ „Св.Св.Кирил и Методий” в центъра на балканското градче. След миг майката видяла сина си облян в кръв. Имало и много други очевидци на боя.

В злополучния ден 36-годишният Саид Селимов влязъл в столовата на училище и извикал седмокласника да излезе навън. Пред вратата на школото, където би трябвало да има охрана, мъжът започнал да налага момчето с юмруци и ритници. Повод за боя били пререкания между момчето и дъщерята на бияча. Преди десетина дни Марин бил ударил момиченцето в корема и това не било за пръв път. Във вторник родителят, чиято съпруга пък е начална учителка в същото школо, решил да раздава правосъдие посред бял ден и пред очите на деца, родители и учители. Странното е, че охрана не се е намесила по време на саморазправата.

Родителите на потърпевшото момче веднага отишли при директорката на гимназията да се оплачат. След сигнал до полицията, блюстителите на реда веднага реагирали и съставили на Саид акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Във вторник вечерта Районният съд в Елена глобил побойника само със 100 лева за „разпра с непълнолетен негов съгражданин и опонент„.

Родителите на набития Марин са му извадили медицинско за побоя и казват, че е абсурдно за подобно деяние наказанието да е само санкция от 100 лева.

Според директорката на училището в Златарица Христина Ганчева такава агресия не се е случвала до момента. Тя не оправдава действията на възрастния мъж,но казва, че Марин е проблемно дете, с регистрации в Детска педагогическа стая и много пъти го е предупреждаван да не бие и закача по-малките деца. Последното предупреждение било съвсем наскоро, когото момчето ударило в стомаха дъщерята на Саид.

Според Ганчева саморазправата над момчето не е станала в пределите на училището. „Категорична съм,че всичко е станало пред сградата и аз се обадих на полицията. Какво наказание е отредил съдът обаче не знам. И през миналата година майката на Марин също имаше претенции към нас и дори ни обиждаше доста грубо. Синът й създава проблеми, но това не означава, че е трябвало да бъде бит”, коментира още директорката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България