Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор)

Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Било заради промяна на софт­уера на сайта

ВМРО предупреди за безполови “биороботи” в онлайн системата

При попълване на онлайн бланката за регистрация в системата на Столична община за кандидатстване в детска градина се появиха не традиционните майка и баща, а “Родител 1” и “Родител 2”. Това алармира председателят на “Патриоти за София” в Столичния общински съвет и член на ръководството на ВМРО Карлос Контрера.

Пред “Труд” той потвърди, че в понеделник на сайта е пишело “Родител 1” и “Родител 2” и предостави снимка. Днес обаче те бяха заменени с “майка” и “баща”. “Родител 1” и “Родител 2” са въведени за кратко в системата от фирма “Сирма Груп”, която от години поддържа сайта, а после са премахнати.

От Столичната община съобщиха пред “Труд” че временната промяна е въведена в една от секциите на версиите на сайта заради промяна на софтуера.

Според Контрера общината прави опити да налага джендър идеология. “Какви са тези “Родител 1” и “Родител 2”, някакви биороботи може би?! Не трябва да се внушава, че полът е нещо неясно. Все едно тези, които са измислили тази дивотия не са се пръкнали от майка и баща”, каза Контрера. “Пробутването на Родител 1 и Родител 2 напомня на скорошните френски напъни да обяснят, че мъже и жени няма, а има някакво си “то”. Правят го за да свикваме, но няма”, каза той.

Контрера съобщи, че за проблема в Информационна система за обслужване на детските заведения от няколко дни са го алармирали родители, сред които е и депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов. “В понеделник в около 15.00 ч., когато влязох в системата там беше написано “Родител 1” и “Родител 2”, потвърди пред “Труд” Ангелов.

Преди седмици община Бургас поправи след сигнал електронната си система за кандидатстване на първолаци, където данни се попълваха под "Родител А" и "Родител Б". Вместо тях градската управа въведе "баща" и "майка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България