Родна компютърна игра проби на световните пазари

Българската компания Haemimont Games създаде компютърна игра, която привлече вниманието на най-големите дистрибутори на световния пазар.

Разработката на играта е отнела на екипа над 6 години работа.  Инвестираните средства надхвърлят бюджета на скъпа холивудска продукция, казаха авторите пред БНТ. В компанията в момента работят над 50 човека.

Производството на видео игри през последните години не само застигна, но и задмина световната кино индустрия по инвестирани средства и по реализирани печалби. Една българска компания успя да се намести сред най-големите.

"Мисля, че имаме сумарно повече от 6 години от началото до излизането на играта. Имаше малко бой във фирмата. Имаше спорове. Решихме, че ролева игра, със силен екшън елемент, е добра среда, в която ние да покажем разбирането ни какво прави една игра добра игра", каза Бисер Дянков, продуцент.

Това е играта "Виктор Вран", която е изцяло разработена от българска компания, а от 2017 година вече ще се продава на световните пазари.

"На големия гейм пазар успяхме да пробием с много пот, постоянство, някаква доза късмет, емоции, ентусиазъм. Но като студио винаги сме искали от всеки проект да научим нещо нова и да се развиваме. Ние имаме екип, който прави игри от много време. Мисля, че повече от 15 години. В момента сме около 50 разработчика", разказа Бисер Дянков. Това е едно число, което се задържа доста през годините. В това число влизат както софтуерни инженери, така и артисти, дизайнери, левъл дизайнери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии