Рокаджии на крака за Иън Гилън

08-1 08-2 08-3

Рок легендата Иън Гилън вдигна на крака НДК. Преданите български фенове не оставиха нито едно свободно място в зала 1 и чакаха търпеливо повече от час вокала на легендарната група „Дийп пърпъл“ да даде старт на турнето си за Източна Европа в София.

За да подгрее публиката, първа на сцената излезе дъщерята на Гилън - Грейс. Точно в 20 ч нейната група Papa Le Gal поздрави всички, които бяха затаили дъх за шоуто. След няколко фюжън парчета, твърде далеч по звучене от това, за което стотици бяха запретнаха ленти и фланелки с надпис „Дийп пърпъл“, дойде ред на Гилън.

Всички търпеливо изчакаха техническата подготовка за прехода към неговото шоу, в което се включиха оркестърът на Софийската филхармония под диригентството на Стивън Бентли-Клайн, и групата на кийбордиста на „Пърпъл“ Дон Еъри - „Дон Еъри бенд“.

След 30 минути приготовления залата потъна в мрак. На сцената се настаниха музикантите и мигът, за който всички бяха затаили дъх, настъпи. Дългоочакваните акорди на китара дадоха път на легендата Гилън, който се появи по часовник в 21,15 ч и запя като звяр, карайки всички да настръхнат пред таланта му.

След това залата бе на крака. Много от заклетите фенове просто не можеха да стоят на едно място, докато пееха с пълно гърло заедно с кумира си. И така цели два часа.

Легендата изпълни почти всички класики, на които заклетите рокаджии в залата се надяваха. Perfect Strangers, Hush, Lazy огласиха НДК заедно с нови композиции част от проекта „Иън Гилън пее „Дийп пърпъл".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България