Рокаджии от САЩ, Канада и Австралия пристигат в Пловдив за концерта на „Франз Дзапа на 21-ви век”

Пловдив ще стане тази седмица свидетел за безпрецедентен у нас рок туризъм за концерта спектакъл „Devin Townsend Projekt”, който известният като Лудия канадец гениален музикант Девин Таунзънд ще представят на живо този петък от 20 часа на сцената на Античния театър.

По-голяма част от билетите за шоуто на древната сцена на Трихълмието са изкупени от фенове на „Франк Дзапа на 21-ви век”, както музикалните критици често наричат Девин Таунзънд, които идват от цяла Европа, от САЩ, Канада и дори от Зеления континент Австралия. Концертът е част от седмото издание на организирания от радио „Тангра Мега Рок” световен музикален форум „Sound Of The Ages”, за който тази неделя в Пловдив пристига прогресив рок група №1 на Великобритания „Marillion” („Мерилиън”).

Девин Таунзънд и групата му ще излязат на сцената на Античния театър навръх Деня на независимостта на България заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригенството на Левон Манукян, за да представят свои хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта. Във втората част на шоуто пък ще бъде представен легендарният албум „Ocean Machine” по повод 20-годишнината от неговото излизане на музикалния пазар.

Девин Таунзънд има богата колекция от престижни музикални отличия в Европа - на „Metal Hammer”, „Prog Mag” и др., както и половин дузина награди „Джуно” в Канада. Девин пробива още 21-годишен през 1993 г., когато е поканен да пее всички водещи вокали в соловия алмуб на Стив Вай „Sex&Religion”. Там канадецът се сработва впечатляващо с гениалния китарист Стив Вай, барабаниста Тери Бозио и басиста Ти Ем Стивънс. За да избяга от сянката на Стив Вай, продължава с проекта „Strapping Young Lad”, а след това и с актуалния „Devin Townsend Projekt”, като известно време работи и с басиста Джейсън Нюстед от „Металика”.

От съображения за сигурност и за удобство на рекордния брой зрители, които ще посетят този петък концерта на Девин Таунзънд и групата му, още в 18 часа ще бъдат отворени вратите на всички ходове на Античния театър в Пловдив – откъм Стария град и откъм митрополитския храм „Света Марина”, съобщиха организаторите.

За хората със затруднено придвижване и в инвалидни колички е предназначен специален вход на театъра, а за тяхното удобство ще се грижат част от многобройните стюарди, наети специално за концерта. На Античния театър няма да се допускат професионални камери и фотоапарати, чадъри, прътове за знамена, обемисти сакове, напитки, хладни и огнестрелни оръжия и лица в неадекватно състояние – пияни или дрогирани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура