Рокендрол от Берлин и абстрактен поп от Швейцария на фестивала „Electric Orpheus” край Пловдив

Рокендрол от Берлин, абстрактен поп от Швейцария, стилово богата селекция на винил и съвременен танц очакват посетителите на фестивала „Electric Orpheus”, който бе открит през уикенда в пространството на парк-лозе „Вила Юстина” край пловдивското село Устина.

Събитието е част и от официалния календар на „Пловдив - Европейска столица на културата 2019”, а освен качествената селекция на стилово и жанрово разнообразна програма от български и чуждестранни участници, отличителен маркер за предстоящи ежемесечните „Еlectric Orpheus събития” е реализацията им на алтернативни пространства в Пловдив и региона, с което проектът си поставя за цел развитието на локациите за градска култура.

Хедлайнер през септември е германското рокендрол трио Odd Couple, които летят от Берлин специално за фестивала след натоварено лято по сцените на Европа. „Odd Couple” са „гаражно рок-психаделик-краут-стоунър дуо от Берлин”, които на живо стават трио, твърдят организаторите на фестивала и допълват, че любителите на алтернативните музикални формати ще могат да чуят швейцарското инди джаз дуо „2henning”. Чрез своя абстрактен маниер дуото ще разчита на синтезатори, барабани, вокали и собствена визия за поп стилистика, с което да насити пространството в полите на Родопите около Вила Юстина.

Любимците от рок банда Comasummer ще излязат от София, за да допълнят фестивала със звукови пейзажи и умело балансирана смес от психеделик, шугейз, гаражен и пустинен рок. От София идва и трупата Atom Theatre, който ще представи танцовия пърформанс “Невъзможност в най-чист вид / Фрагменти в движение”. Телата на танцьорите се свързват в конструкции, търсят идентичност, изграждат перспективи и рисуват пространството като форма на надежда, копнеж, желание и същевременно като слабост, уязвимост, деструктивност.

Афишът на фестивала „Electric Orpheus” включва и много танци. За изданието през септември гостуват едни от изявените колекционери на плочи и любители на качествения звук в България - Visitor Q и Pikebass. И двамата са добре познати в Пловдив като страстни изследователи на нови и стари издания. Ще чуем силна селекция от диско, фънк и хаус на 12-инчов винил от началото на 70-те години на 20-и векдо наши дни. Локацията „Парк-лозе Вила Юстина” е на 25 км от Пловдив и ще предложи на своите гости освен качествена музикална селекция също и вина, паркинг, място за палатки, бар и кетъринг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони