Рокери протестираха с наредени мотокаски пред храма на Темида

Мотокаските си пред съда наредиха над 50 рокери от Варна и региона в знак на протест срещу почти оправдателната според тях присъда за убийството на 27-годишния Денислав Ников при пътен инцидент на централно кръстовище в града.

На 8 юли м.г. индонезиецът с холандски паспорт Ван Ееде Ролф Едуин отнема с джипа си "Хюндай Теракан" предимството на младежа, движещ се с мотор" Хюндай". Тялото му излита вертикално и остава безжизнено на асфалта. Откаран в болницата Денислав умира 21 дни по-късно от тежките си наранявания.

Варненският окръжен съд налага условна присъда на водача на джипа, причинил смърт по непредпазливост, от една година с 3 години изпитателен срок и отнемане на книжката му за 1 година, която вече е изтекла и той отново е на пътя. До месец и половина се чака решението на Апелативен съд Варна, където делото е минало.

“Ние от Варненско мото общество и регион Варна поставяме каски пред съда в знак на протест и с цел да привлечем вниманието по мирен път на правораздавателната система върху поредния случай на подигравка с паметта и семействата на загиналите на пътя!”, казаха рокерите.

Според тях и според бащата на Денислав-Николай Ников, обвинението в процеса е посочило съпричастност на моториста в тежкия пътен инцидент и опорочило фактите.

Според мотивите на съда Денислав нарушил забранителен знак, а произшествието е станало далеч преди него, както и не са взети предвид записите от камерите за катастрофата, каза почерненият родител.

Денислав е дипломиран архитект и малко преди да стане жертва е бил младоженец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България