Рок и хора за ЧНГ в Шумен

Община Шумен кани на общоградско тържество за посрещане на 2017-та година

С концерт на две рок банди, народна музика и любими български хора шуменци ще посрещнат 2017-та година. Празничната програма в новогодишната нощ на 31 декември срещу 1 януари стартира в 22.30 часа.

На сцената на пл. "Освобождение" концерти вървят още от 7 януари, а в празничната вечер първа ще излезе софийската The Gang Land - Малин Йорданов, китара, Александър Филипов, бас китара и Иван Дангов, ударни инструменти и перкусия. След тях публиката ще посрещне познатата и обичана шуменска банда Forgot The Ten - Емил Василев, китара, Димитър Димитров, китара, Стойчо Митев, бас китара, Димитър Димитров, вокали и Емил Димитров, барабани. И двете групи свирят хард рок и правят кавър версии на популярни парчета.

Водещ на празничната новогодишна програма ще бъде радиожурналистът Александър Бакалов.

В 23.45 ч. на откритата сцена ще излязат инструменталистите от фолклорния оркестър на ансамбъл "Мадара". Минути преди настъпването на Новата година приветствие към шуменци ще отправи заместник-кметът по образование и култура Найден Косев.

Точно в полунощ празнични фойерверки ще озарят небето над Шумен и дунавско хоро ще даде старт на успешната нова година. Празничната програма ще продължи с изпълнения на оркестъра на ансамбъл "Шумен".

По време на общоградското веселие търговците от Коледният базар ще работят и ще предлагат сувенири, подаръци, лакомства, скара и вино в изобилие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони