Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Бойка Асиова на панаира на книгата в Истанбул.

Преводач е Рюстем Азиз

Романът на Бойка Асиова “Яловата вдовица” излезе на турски език и бе представен на 38-мия Международен панаир на книгата в Истанбул от издателство ELFENE DUNYA (Сподели света). Изборът на книгата е на преводача Рюстем Азиз. “С първата нейна творба, която издаваме на турски език, Бойка Асиова ви отправя на едно магическо пътешествие в неведомите потайности на Балканите”, обещава на турския читател издателството.

Книгата на българската авторка е представена по един вълнуващ начин. “Това не е обикновено или известно вам пътешествие. Това е междукултурно пътешествие, за което мислите, че го знаете, а всъщност не го знаете. След като сте прочели книгата, ще ви накара да си кажете: “Толкова неща не са ми били известни!” - това чуха в Истанбул за “Яловата вдовица”, която в България има вече четири издания (издателство “Жанет 45”). Романът е пътешествие, в което читателят преживява чрез драматичната любов на българката Враница и албанеца Адем, ще се запознаете с Рабието и Госпожа Йордана, Аджи Сале, Адем, Айдън Динка.

Мурат Туджел - писател и собственик на издателството, смята, че в България читателите познават повече турски книги, отколкото в Турция български. И че се радва да предложи на пазара една силно разклонена балканска история, в която са преплетени много човешки съдби, разказани с болка, съпричастие и любов. И която вълнува.

За романа “Яловата вдовица” Асиова е носител на Националната награда за белетристика “Николай Хайтов” за 2007 г. Номиниран е за наградата “Хеликон”, преведен е на немски език в Германия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура