„Рома“ има принц на 19 години

Цяла Италия говори за Никола Дзанило. 19-годишният талант вкара два гола на „Порто“ при успеха на „Рома“ с 2:1 в първия 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига. Десният полузащитник донесе първа победа за „вълците“ срещу този съперник, а приказката щеше да има завършен край, ако грандът от Рим не бе допуснал глупаво попадение в края, дело на Адриан Лопес.

А само допреди няколко месеца Дзанило бе собственост на „Интер“ и никой не бе чувал за него. На „Джузепе Меаца“ обаче изпуснаха таланта с лека ръка срещу скромните 4.5 млн. евро. През настоящата кампания халфът вкара набързо 3 гола в Серия А, направи и две асистенции, за да дойде и избухването му в турнира на богатите.

„Много съм щастлив, трудно успявам да намеря подходящите думи“, обясни след двубоя във вторник героят на вечерта.

А дебютът на обещаващия талант за първия тим на „вълците“ бе едва през септември на „Сантяго Бернабеу“ срещу“Реал“ (Мадрид).

„Разполага с психическа сила, която не отговоря на крехката му възраст – обясни капитанът Даниеле Де Роси. - Има и впечатляваща техника Реално той вече е голям футболист, но може да бъде и завършен шампион.“

Талантът му е забелязан и от Роберто Манчини, селекционерът на Италия, който по-рано през кампанията го повика в тима, за да усети играча обстановката. А по следите му вече са отбори от ранга на ПСЖ, „Ювентус“, „Челси“, „Барселона“, „Реал“ (Мадрид). На Апенините припомнят, че по подобен начин „Интер“ изпусна и Филипе Коутиньо през 2013-а, когато го продаде на „Ливърпул“ за 13 млн. евро.

„Да се разделим с него бе най-голямата ни грешка през последните 20 години“, обяви тогава Пиеро Аусилио, един от шефовете на „нерадзурите“. Но изглежда, че само 6 сезона по-късно историята се повтаря. Победата във вторник бе помрачена единствено от обтегнатите отношения между тифозите на „Рома“ и бранителят на тима Александър Коларов. Срещу сръбския десен защитник бе издигнат транспарант, защото той влезе в разпра с ултрасите след тежката загуба с 1:7 в турнира за купата на Италия от „Фиорентина“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят