"Рома" обезкърви Босна за България

Националният отбор на Босна и Херцеговина почти сигурно ще бъде без голямата си звезда Един Джеко в петъчната проверка срещу България. Обезкървяването се налага заради клубния му тим "Рома". Италианците изпратиха молба до футболната федерация в родината на играча, с която желаят Джеко да пропусне проверката срещу "трикольорите" в петък, както и тази със Сенегал във вторник.

„Римските вълци“ изтъкнали като причина за настояването тежкият завършек на сезона в Серия А, както и двете четвъртфинални битки с „Барселона“ в Шампионската лига. Те не искали да се рискува с изяви на Джеко при тежки условия, криещи опасност от евентуална травма.

От „Рома“ са притеснени най-вече от тежката зимна обстановка в България, обилните снеговалежи и сериозният студ, сковали Разград, където в петък е сблъсъкът. Според апенинците предпоставките за контузия на най-ценния им играч са много и на тази база са помолили той да не участва.

Босненците със сигурност ще се съобразят с "Рома", но има вероятност Един Джеко все пак да се появи за известно време срещу България.

Двубоят обаче със сигурност пропуска родният нападател Андрей Гълъбинов. Играчът на "Дженоа" получи травма по време на тренировката в сряда. Таранът има лекостепенно разтежение на адуктор. Гълъбинов бе освободен от лагера на националите, тъй като няма да играе срещу Босна и Казахстан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ