Ромки биха служителки на Социално подпомагане заради бавен интернет

Две служителки от офиса на общинската служба "Социално подпомагане" в кв. „Изток“ в Кюстендил са били нападнати от жени от квартала, които били недоволни от бавно обслужване.

Бързата намеса на полицаи от участъка в ромския кв. „Изток“, който е точно срещу социалната служба, предотвратила по-драстични действия на недоволните от обслужването ромки. Социалните служителки са били удряни, имат външни белези и травми, в силен стрес са, каза pred BNR шефът на общинската служба "Социално подпомагане" в Кюстендил Бойко Шопов.

Това не е първият инцидент на агресивно поведение от страна на хора от ромския квартал. Раздаването на социалните помощи наистина ставало бавно поради проблеми с интернета в офиса, така било от два дни.

"Без интернет служителките не могат да влязат в системата и да обслужат дошлите за социални помощи граждани", каза Шопов.

По случая е образувана преписка, уведомен е дежурен прокурор.

От днес ромите се обслужват от централния офис "Социално подпомагане", в перспектива се работи офисът в кв.“Изток“ да премине към централния офис, всички социални дейности да са в една сграда, казват от областната служба за „Социално подпомагане“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България