Роналдо вече не е заплаха, пишат в Испания

Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo poses in front of a TV camera as he celebrates after scoring during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid, on November 19, 2016. Real Madrid won 3-0. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN

Мегазвездата на „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо бе подложен на унищожителна критика от страна на вестник „АС“. Португалецът понесе основната вина за двете последователни загуби на „белия балет“ от „Севиля“ и „Селта“, прекъснали серията от 40 двубоя без поражение.

"Най-лошото нещо в Мадрид в момента е това, че Кристиано вече е сянка на самия себе си", пише репортерът Алфредо Релано - Няколко години подред „Реал“ разчиташе на неговите 50 попадения на сезон. Изглеждаше, че отборът започва мача с гол аванс. Но това вече е минало, защото Роналдо не бележи, а дори и не е заплаха".

Релано все пак уточнява, че по всяка вероятност става въпрос за моментен спад във формата на португалския еврошампион от 2016.

На сходно мнение е и другият голям испански ежедневник „Марка“: "Роналдо преминава през деликатен момент. Само преди две седмици той беше обявен за най-добър за миналата година, а сега нещата не изглеждат по този начин. Аплодисментите се превърнаха в освирквания. Това е футболът - Кристиано е пример за това как един идол може да бъде смазан само след два слаби мача".

Наставникът на „Реал“ Зинедин Зидан обаче охлади страстите на критиците и даде да се разбере, че има пълно доверие на своя футболист.

„Не казвам, че феновете не са прави, но и ние искаме същото като тях - да побеждаваме – обясни Зидан.- Ето защо се нуждаем от подкрепата на нашите запалянковци."

Зидан допълни, че Роналдо ще бъде на разположение за предстоящия реванш със „Селта“ от турнира за купата на Краля. Първият мач „белия балет“ изненадващо загуби на „Сантяго Бернабеу“ с 1:2.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят