Роналдо в Ла Лига – 18 удара и 0 гола

Кристиано Роналдо изпадна в непозната за него ситуация – без гол след първите 6 кръга в Испания. Португалецът има обаче само 180 игрови минути в първенството, тъй като в първите 4 мача бе наказан за червения си картон срещу „Барса“ от финала за Суперкупата на страната. В срещите с „Бетис“ (0:1) и „Алавес“ (2:1) нападателят отправи общо 18 изстрела, но без успех. Никой играч от Ла Лига не е стрелял по-често от него без да се разпише.

Роналдо все пак се отчете с асистенция при визитата на „Алавес“ през уикенда, но голът бе дело на Дани Себайос.

„Когато един играч не бележи е нервен, но Роналдо е спокоен – обясни след победата наставникът на „кралете“ Зинедин Зидан. - Той много искаше да вкара и имаше своите шансове, но този път не успя.“

Въпреки тихия старт на сезона за Кристиано, той остава фаворит за най-добър футболист на ФИФА за годината. Претенденти за индивидуалното отличие са обичайните заподозрени – Лео Меси и Неймар. Крайният победител ще стане ясен на 23 октомври на официална церемония в Лондон.

При кандидатите за Треньор №1 отново има представител на „кралете“ в лицето на Зинедин Зидан като негови конкуренти са италианците Масимилиано Алегри и Антонио Конте.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят