Роналдо - гений и дявол

Кристиано Роналдо – футболен гений, превърнал се за миг в дявол! Футболист №1 в света показа на „Барселона“ колко е овехтяла, въпреки че Лео Меси още е на терена. КР7 влезе резерва, вкара фантастичен гол и след две минути блъсна съдията! „Реал“ срази големия враг с 3:1 на неговия стадион в първи финал за суперкупата на Испания.

Какво се случи в тези 120 секунди? Първо Роналдо подмина неочаквано слабия Жерар Пике като малка гара, изстреля торпедо в мрежата на Марк-Андре тер Щеген. Тук показа и лош вкус. Роналдо свали фланелката си и я показа на трибуните на „Камп Ноу“. Точно същото преди четири месеца направи Меси на „Сантяго Бернабеу“. Очакваше се Кристиано да измисли нещо различно. Нормално – получи жълт картон, въпреки че дамите сигурно са припадали по мускулестото му тяло.

Дойде следващата атака. Роналдо полетя в наказателното поле, съприкосновение с французина Самуел Умтити. Вместо дузпа – нов жълт картон за симулация. Определено пресилен. Дузпа нямаше, но контактът със защитника бе безспорен. Гневен Роналдо блъсна съдията в гърба. Очакват го между 4 и 12 мача наказание. Но има една подробност. Ако за това провинение дисциплинарната комисия реши до 4 двубоя санкция, то те ще са само в мачове за суперкупата. Няма да важат за първенството.

Играчът Кристиано Роналдо дош Сантуш Авейро ме блъсна леко в гърба в знак на несъгласие с червения картон“, написа в доклада си арбитърът Рикардо Бенгоечея. Според дисциплинарния правилник това провинение се разглежда в графата „сграбчване, блъскане или разтърсване“. Най-вероятно лобито на „Реал“ ще надделее и санкцията няма да е повече от 4 срещи. Кристиано публикува снимка на прегърналите го съотборници във фейсбук, под която написа само „Отбор“. Сигурно е, че португалецът ще гледа от трибуните на „Сантяго Бернабеу“ реванша в сряда. „Реал“ ще подаде официална контестация срещу червения картон.

Съгласен съм, че дузпа срещу Роналдо нямаше, но червеният картон е абсурден“, отсече Зинедин Зидан, треньорът на „кралете“.

37-4

Преди това Бенгоечея се подлъга по симулация на Луис Суарес. Уругваецът се строполи край вратаря Кейлор Навас и Лео Меси изравни от дузпа за 1:1. Преди това Жерар Пике си вкара автогол. С 10 души накрая Маркос Асенсио вкара още един шедьовър в стил Роналдо за 3:1.

Светът видя - „Барселона“ не е същият доминатор на терена. И едва ли само продажбата на Неймар е проблемът. Вероятно до края на трансферния прозорец „Барса“ ще се хвърли жестоко в битката за Фелипе Коутиньо и Осман Дембела, а вероятно и за други. И за двамата каталунците са на път да дадат точно по 150 милиона евро. А резултатът от суперкупата само ще напомпа мускулите на „Ливърпул“ и „Борусия“ (Дортмунд) да не се дават евтино на изпадналия в нужда колос.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят