Роналдо задмина и Краля Пеле

Кристиано Роналдо задмина и Краля Пеле. Португалският феномен направи хеттрик за 5:1 над Фарьорски о-ви и вече има 78 гола за родината си. Пеле е вкарал „само“ 76 пъти за Бразилия. С шест попадения пред Роналдо е унгарската легенда Ференц Пушкаш.

В Южна Америка вреше и кипеше. Като Аржентина получи нов удар – само 0:0 като гост на Уругвай. По света се възмутиха на чудовищно влизане на Луис Суарес в крака на Николас Отаменди, което остана безнаказано. Преди мача Суарес и Лионел Меси излязоха съответно с фланелки с №20 и №30. Причината е двойната кандидатура на Уругвай и Аржентина за Мондиал 2030.

Голям бонус за „гаучосите“ дойде отвън. Носителят на Копа Америка Чили катастрофира с 0:3 като гост на Парагвай и води на аржентинците вече само по голова разлика.

Фелипе Коутиньо пък е бесен на „Ливърпул“, че не го пуснаха в „Барселона“. Признанието направи най-скъпият футболист в света Неймар, с когото Коутиньо игра при победата на Бразилия с 2:0 над Еквадор. Трансферният прозорец в Испания затвори снощи, но шансовете за трансфер станаха нищожни. „Фелипе и семейството му са изключително гневни“, каза Неймар, който избяга от „Барса“ в посока ПСЖ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят