Роналдо и „Юве“ без заплати за 4 месеца

Шампионът на Италия „Ювентус“ остава без заплати за период от 4 месеца. Това решение обявиха от клуба като превенция срещу евентуална финансова криза, следствие на епидемията от коронавирус. В Италия футбол няма от 10 март насам. По-рано този месец ръководството на „бианконерите“ върна значителна сума на феновете, след като реши да им възстанови парите за билети за играното дерби с „Интер“ в Торино пред празни трибуни.

„Икономическите и финансови ефекти от постигнатото разбиране ще облекчат бюджета с близо 90 милиона евро за финансовата 2019-2020 година“, се казва в официалното изявление на „Ювентус“ на своя уебсайт. - Разбирането предвижда намаляване, сумата от която е равна на месечните възнаграждения за март, април, май и юни 2020 г.“

Пръв своето споразумение е подписал наставникът Маурицио Сари. Очаква се през следващите дни играчите поетапно да парафират на свой ред анексите, с които да направят огромен жест към един от десетте най-богати клуба в света.

Сумата, с която Кристиано Роналдо ще се раздели, е 10 млн. евро.

Пример за добра постъпка даде и бившият наставник на „Старата госпожа“ Антонио Конте. Настоящият треньор на „Интер“ закупи 12 лаптопа за млади лекари и студенти в детска клиника в Торино. Новината разкриха от здравното заведение. Устройствата ще бъдат за стажанти в болницата по невропсихиатрия, които не са имали възможността да учат дистанционно заради настаналата суматоха около борбата с коронавируса. Регионът Пиемонт е четвъртият най-засегнат в страната от COVID-19.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят