Роналдо купи още една суперкола

Футболистът плати 920 000 евро за Mclaren Senna

Кристиано Роналдо е силно пристрастен не само към головете, но и към бързите коли. В неделя той гледа състезанието от „Формула 1“ в Монако от бокса на своя приятел Люис Хамилтън, а на следващия ден се похвали с поредната си нова придобивка – McLaren Senna.

Това е топмоделът на култовата британска компания и неслучайно носи името на легендарния пилот Аертон Сена, защото ускорява само за 2,8 секунди от 0 до 100 км/ч, а след още 4 секунди развива 200 км/ч.

 

Преди около месец се разбра, че Роналдо си е купил и още една супермашина. Тогава се разбра, че срещу 16 млн. евро футболистът е станал собственик на единственото Bugatti Voiture Noire. Ако новината е вярна, Кристиано вече има три модела на Bugatti, като последният е абсолютен връх на изработката и техниката с мощност 1500 конски сили и максимална скорост 420 км/ч.

McLaren Senna е евтин в сравнение с Bugatti, тъй като струва 920 000 евро и разполага с мощност 800 к.с. Благодарение на специалните си настройки, британската суперкола предлага безкомпросна динамика и постига максимална скорост 340 км/ч, като се доближава много до болидите от „Формула 1“. Задвижва се от 4,0-литров двигател V8 и тежи по-малко от 1200 кг.

Само 500 екземпляра ще бъдат произведени от този модел, а желащите да го имат са в пъти повече. Кристиано е един от късметлиите, в чиято колекция личат също топмодели на Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini, Aston Martin, Bentley и други скъпи марки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили