Роналдо подгони велик рекорд

Кристиано Роналдо подгони велик рекорд в историята на световните първенства. Футболист №1 в света се класира с Португалия за Мондиал 2018 след победа с 2:0 над Швейцария. Двата тима са с по 9 победи и една загуба (б.а. - един от друг), но еврошампионите имат по-добра голова разлика.

Роналдо не вкара гол, но ще играе на четвърто поредно световно първенство. На пет са излизали само двама души – германецът Лотар Матеус и мексиканският вратар Антонио Карбахал. Италианският страж Джанлуиджи Буфон е играл на четири мондиала, но е бил на пет. През 1998-а е оставал само като резерва. Вратарят на „Ювентус“ има шанс да се изравни с Матеус и Карбахал още догодина, ако „скуадрата“ мине баража.

Роналдо ще бъде на 33 години по време на руското световно. С неговата перфектна физика не изглежда проблем да изведе Португалия и до Катар 2022 за лебедова песен на кариерата си. На мондиалите Кристиано няма добри много мигове. След полуфинала в Германия през 2006-а и загубата от Франция, последваха елиминация на осминафинал от Испания и отпадане в групата в Бразилия преди три години.

От трибуните на стадион „Луж“ в Лисабон португалците получиха неочаквана подкрепа – емоционално ги аплодираше Мадона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят