Роналдо – първият футболен милиардер

Пандемията с коронавируса определено дразни Кристиано Роналдо. Португалецът беше принуден да намали драстично заплатата си в „Ювентус“, както направиха и съотборниците му. Но парите отдавна са с незначителна стойност за Кристиано, камо ли въпросните 4 милиона евро от месечното му възнаграждение. Неговата голяма цел са рекордите. Трябват му 10 гола, за да стане най-великият реализатор в историята на националните отбори. Няма кой да оспори неговите великолепни статистики, но също няма и как Роналдо да не се дразни, че далеч не толкова популярния Али Даеи има 109 попадения за Иран срещу неговите 99 за Португалия. А отлагането на Евро 2020 за догодина може и да се окаже проблем за нападателя, който вече е на 35 години.

За тази крехка все още в човешкия живот възраст обаче Роналдо още тази година ще стане първият футболист, спечелил 1 милиард долара в кариерата си. Досега само трима са го постигнали в спорта – голф звездата Тайгър Уудс, боксовото величие Флойд Мейуедър и фамозният баскетболист Майкъл Джордън. От триото само Въздушния Майк вече не е активен спортист. Очаква се тази година до същата умопомрачителна кота да стигне и тенисистът Роджър Федерер.

Със сигурност ще се запитате: „Къде е Лионел Меси?“ Единствено аржентинският идол на „Барселона“ е спечелил повече пари от Роналдо през 2019-а в спорта. Но обяснението е че той „изостава“ с 3 сезона заработка, защото е по-млад и въпросното обстоятелство го държи все още далече от котата $1 милиард.

Роналдо печели огромни пари заради фантастичната си игра. Но много повече от успешните проекти, с които се захвана. В края на миналата година загадъчно звездата каза, че може да прекрати кариерата си още това лято и да бъде само бизнесмен. Пандемията поставя още въпросителни, но по-скоро на Кристиано му се играе дълго.

Списание „Форбс“ твърди, че нападателят на „Ювентус“ е спечелил малко над 100 милиона евро през 2019-а. Голяма част от тях са от неговия личен бранд CR7. Той има огромен и дългогодишен спонсорски договор с американския концерн за спортни артикули „Найк“. Сам рекламира своята фирма за бельо, като пред аполоновото му тяло са се подкосявали не една и две красавици по света. Могъщата ФИФА избра Роналдо за първа страница в рекламата на своята компютърна игра, която днес бележи огромни резултати заради липсата на истински футбол. В портфолиото на португалеца са още и 4 хотела в родината му и Испания, както и линия с мъжки парфюми.

Профилът на Кристиано в Инстаграм е следен от 210 милиона души по света. За сравнение – Меси има 64 милиона по-малко. Лео и Неймар могат да се гордеят, че са по-добре платени заради футбола от съперника им за слава, но към момента изостават в проектите.

Роналдо притежава и умопомрачителна колекция от автомобили. Последният бисер в нея е „Бугати Чентодиачи“. От този модел има произведени едва 10 броя в целия свят. Освен него Кристиано притежава още 3 различни модела на „Бугати“. Стойността на автопарка трудно може да се изчисли. Само „Чентодиачи“ струва точно 10 милиона евро. Неофициално общата стойност на колите му е близо 50 милиона.

В момента Роналдо не спира да „докосва“ своите фенове в социалните мрежи. След като замина спешно от Торино за родния остров Мадейра заради майка си, която получи инсулт, нападателят не спира да публикува снимки със семейството си. Дори си навлече и гняв на завистници, които го критикуват, че на почти всичките е полугол и показва мускулестото тяло. Да, може и да е поза, но му носи пари и място в клуба ва рекордите, които са неговата най-голяма тръпка.

Акцент

Жеоржина се грижи за прическата

Кристиано Роналдо иска да покаже на света, че спазва педантично правилата по време на пандемията. Известният като влюбен във външния си вид нападател обаче не може да ходи на фризьор. И с прическата му се зае приятелката му Жеоржина. Двамата пуснаха клип в инстаграм как красавицата се учи върху главата на любимия си.

В последно време Роналдо обича да ходи с малка плитка върху темето. Очевидно Жеоржина се съобразява с нея и машинката „обикаля“ по задната част на главата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят