Роналдо: Спокойно, готов съм до седмица

Португалската звезда Кристиано Роналдо заяви, че ще се възстановява около седмица, след разтежението, което получи. Нападателят бе заменен принудително в 30-ата минута в европейската квалификация срещу Сърбия. Настоящият първенец на Стария континент записа втора поредна издънка у дома, след като направи 1:1 със Сърбия, а дни по-рано 0:0 с Украйна. За времето, в което бе на терена, Роналдо не успя да помогне на своите. Веднага след двубоя петкратният носител на „Златната топка“ все пак увери, че бързо ще се възстанови.

"Нека видим как ще се чувствам в следващите 48 часа - каза Роналдо. - Не се притеснявам, защото познавам тялото си перфектно. Това е футбол и тези неща се случват. Спокоен съм, защото знам, че ще съм напълно готов за игра до една или най-много две седмици".

По сметките на самия футболист той трябва да бъде готов за първата 1/4-финална битка на "Ювентус" с "Аякс" в Шампионската лига. Двубоят в Амстердам между палача на детронирания европейски шампион "Реал" (Мадрид) и "Старата госпожа" е на 10 април.

След двубоя със Сърбия, селекционерът на португалските национали Фернандо Сантош разкри, че главният съдия Симон Марчиняк е признал - допуснал е грешка с решението си да отмени дузпата в 73-ата мин. Във въпросната ситуация Антонио Рукавина протегна ръка и отклони топката. Марчиняк веднага посочи бялата точка, но тогава се намеси един от асистентите му. След кратък разговор главния арбитър отмени решението си.

"След двубоя реферът ме покани заедно да изгледаме запис от положението и да го анализираме - заяви Сантош. - Видяхме ситуацията и двамата нямахме никакви съмнения. Той ми се извини за станалото. Това обаче не ни помага с нищо.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят