Роналдо титуляр срещу любима жертва

Ново начало предстои за Кристиано Роналдо. Мегазвездата, носител на последните 3 трофея от Шампионската лига и голмайстор в последните 5 издания, ще дебютира днес с екипа на „Ювентус“ в турнира на богатите. Италианският колос гостува в Испания на „Валенсия“, а „прилепите“ са един от любимите съперници на португалеца. 33-годишният нападател, вкарал първи голове за „Старата госпожа“ този уикенд, има зад гърба си 15 попадения и 4 асистенции срещу тима от „Местая“. А очакванията са Роналдо да заеме главна роля в мисията на „Юве“, включваща спечелване на трофея в края на сезона. Именно преди година Кристиано подряза крилата на новия си тим в турнира след гол от дузпа в 97-ата минута. Тогава „бианконерите“ направиха немислимото в Мадрид, заличавайки трите гола пасив след 0:3 в Торино. В самия край на редовното време обаче главният арбитър Майкъл Оливър посочи бялата точка, а Роналдо вкара за 1:3.

Сега на Апенините очакват Роналдо да започне като титуляр в Испания.

В другата среща от групата „Манчестър Юнайтед“ има наглед лесна задача срещу дебютанта „Йънг Бойс“. Но Рио Фърдинанд, легендата на клуба, охлади страстите на „Олд Трафорд“. Бившият бранител обяви, че „червените дяволи“ нямат необходимата класа в отбрана, която да даде стабилност на тима в турнира.

„Само един Супермен в лицето на Давид Де Хеа не стига – обясни Фърдинанд. - Нито Ерик Бейли, нито Виктор Линдельоф или Крис Смолинг демонстрират потенциала, заради който бяха взети в тима.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят