Роро Кавалджиев: Майк Тайсън ме покани в Лас Вегас

В моите очи Миглена Ангелова бе като вещиците от приказките, признава през смях телевизионният водещ

- Роро, за какво ще използваш взетия от "ВИП Брадър" хонорар?

- С парите първо ще помогна на някои мои приятели, които са в нужда - и те са ми правили подобна услуга в трудни моменти. Останалата сума ще вложа в реализирането на голямата си мечта да направя геймърска телевизия за всички, които обичат технологиите и игрите. Тя ще е посветена на младите хора. Така и аз ще си създам собствен дом, вместо, както досега, да обикалям телевизиите. Телевизията ми ще се казва Next tv - кросмедийна платформа, вдъхновена от игрите, електронните спортове, новите технологии, интернет, социалните мрежи, дигиталните изкуства, музиката и екстремните спортове.

- Какво те мотивира да влезеш във "ВИП Брадър"?

- Аз и преди това съм получавал покани за участие, но този път нямах никакво двоумение, защото миналата година бе много тежка за мен и търсех начин да се откъсна от ситуацията и преосмисля наново своите приоритети. От друга страна, аз съм голям любител на приключенията и предизвикателствата. Доволен съм, че направих този избор.

- В какъв смисъл 2016-а е била лоша за теб?

- Наложи се да изляза на бойното поле. Когато в България имаш идеи, винаги ще се намери някой, който да ти попречи. Така че ми се наложи да вляза в битки, за да защитавам собствените си проекти и интереси. Слава Богу, през септември спечелих съдебно дело срещу една телевизия и съм готов да продължа напред с получените уроци.

- А кой беше основният урок?

- Без договор не се хващай за никаква работа.

- Минаха два месеца от "ВИП Брадър" - достатъчно време да направиш реална преоценка за поведението ти там. Изгледа ли след това формата?

- Не, още не съм намерил време за това. Истината е, че след излизането преживях голяма еуфория, но веднага се заех с моите си неща. Все още съм под влияние на така наречения "Стокхолмски синдром" - липсва ми Къщата. Истината е, че във "ВИП Брадър" намерих нови приятели - това бе най-големият ми подарък. С тези хора поддържам тесен контакт. Имаме си и общ чат във вайбър.

- При влизането в Къщата на кой от съквартирантите се зарадва най-много?

- На Кака Лили, която е мой кумир от детството, на Емануела, която се оказа супер готин човек и много се забавлявахме с нея, изненада ме Майк Тайсън - разбира се. Той ме покани на гости в Лас Вегас и ще отида.

- Как така точно теб те покани на гости?

- На изпроводяк аз му подарих един планински кристал с пожелание да продължи посоката, която е поел - оказва се, че сега той е стъпил на пътя на любовта, на осъзнаването. Сегашната му половинка е много духовно ориентирана и това се отразява добре и върху него. Когато му подадох кристала, той много се зарадва и ме покани на гости в Лас Вегас. Аз наистина скоро заминавам за САЩ и ще отида за два дни при него.

- Кога ще пътуваш за Америка, ходил ли си в Лас Вегас?

- Ще пътувам след две седмици, ще отседна в Лос Анджелис, а в Лас Вегас ще отида за първи път.

- По какъв повод ще пътуваш за Щатите?

- Ще ти кажа честно - имам намерение да пусна котва в Лос Анджелис и оттам ще работя за моята телевизия, защото в Града на ангелите са най-добре развити видеоигрите. Така че плановете ми са да се установя там за по-дълго време.

- За колко време?

- Може би завинаги. Разбира се, ще се връщам и в България във връзка с моята телевизия.

- Имаш ли приятели в Лос Анджелис?

- Имам приятели американци, имам и подкрепата на моите добри приятелки Соня Васи и Петя Павлова, и на други българи, живеещи там.

- Подарил си на Майк Тайсън кристал - какво символизира този минерал?

- Любов, състрадание и споделяне - кристалът е символ на комуникацията с Вселената. Аз самият от дълги години вървя по този път, отдавна съм излязъл от материалния свят.

 

Божидар Димитров:

Албанците превзеха Македония без сила, с пари

Държавата ни няма план за действие, ако нашата съседка се разпадне, недоволства историкът

- Професор Димитров, преди време ви обвиниха, че едва ли не подкрепяте тероризма в Турция, защото казахте, че благодарение на атентатите там се развива туризмът у нас.

- Често се получава, когато констатираш едно положение, то да не бъде одобрено и да се получи превратно тълкуване. Наистина след атентантите в Турция приходите от туризма там намаляха значително. Тази година броят на туристите спадна от 36 на 12 млн. Но това не означава, че го одобрявам. Не е хубаво тероризмът, който мародерства върху гърба и нещастието на другите, нас да ни радва. Но пък е факт, че в България има повишаване на приходите в тази сфера и то именно поради случващото се в Турция. Ние обаче ако подобрим обслужването и предложим нови атракции, туристите сами ще дойдат. Аз знам как това може да стане.

- Как?

- По най-простия начин, само че трябва някой да загуби много комисиони. Ще говоря откровено. Масовият турист в България, няма какво да си кривим душата, е от бившите държави на СССР – Русия, Украйна, Грузия, Армения и напоследък от Казахстан, защото там много народ рязко забогатя. Знаете ли ние как им издаваме визи? Отдали сме това на индийска фирма, която взема на руските туристи по 37 евро и част от тях отиват за тази фирма. Ние сме се отказали дори да взимаме всичките пари. Защо? Естествено някой от нашето външно министерство получава комисиони. Какво ще стане, ако чукнем визата на руския турист на границата на летище Бургас и му вземем съответната такса. Или пък на сухоземно КПП, ако идва с автобус. Да, ама някой във Външно няма да получава съответното „отчисление“. Никой не си е направил труда да го каже това на бюрократите в Европа. Още повече, че има прецедент – няколко държави работят така и развиват супер туризъм – издават визи на самата граница. Тогава ще имаме не 800 000 руски туристи, а много повече.

- И все пак, как ще коментирате случващото се в Турция? Вие заявихте, че тя трябва да стане президентска република, каквото е и желанието на Ердоган. Ще успее ли той да постигне целта си?

- Въпреки честите форми на юмручни боеве в техния парламент, мисля, че ще успее. Може би наистина трябва здрава ръка за тази държава, защото тя е близо 80 млн. Огромна е, с много сложен географски релеф. Трудно се контролира. Там опасностите за държавата са по няколко линии. Първата са кюрдите. Те населяват почти половината Турция на изток от Анкара и искат своя независима държава. Затова водят партизанска война, включително и с атентати. Втората линия е ислямският тероризъм. Въпреки че Ердоган е ислямист, все още поддържа някои от принципите на светската държава, установени от Кемал Ататюрк, и това не се харесва на крайните ислямисти. Вие виждате, че някои от антентатите се правят и от ислямистки движения. И третата линия е Гюлен, който според Ердоган не е толкова кротък и мирен. Иначе защо да хвърля толкова пари в училищата си. Само в България има четири. Много от атентаторите в Турция са негови последователи.

- И смятате, че ако Ердоган установи тотална власт в държавата, нещата ще се променят?

- По-лесно се управлява една държава, когато е президентска. Не само Турция, но и ние трябва да станем президентска република. Нашата собствена история показва, че можем да имаме икономически възход при президентски управления – по времето на Стефан Стамболов, Александър Стамболийски, при цар Борис III и, да ме прощават демократите, при Тодор Живков също.

- Ще се случи ли това у нас?

- Да, но народът трябва да го поиска, така както поиска мажоритарна система. Ако тя успее, нещата малко ще се променят. Ама нямало да има малки партии! Е, за какво са ни? Да не би да са прокарали някакъв закон или своя идея? Просто искат да участват в баницата и да си получават субсидиите. Трябва обаче обществото да узрее, а това ще стане, когато види, че парламентарната република се е изчерпала. В България определено това вече се случва. Знаете ли от колко партии е създадено това правителство? Цели 41, защото Реформаторският блок е от 6 партии, Патриотичният фронт са 13, АБВ също са няколко. Нашият пример е от 1931-1934 година, когато започват да се изреждат такива правителства, всеки безобразно краде. Знаете, че се случва преврат и страната става президентска.

 

* Семейство с 9 деца напира за шоуто "Смени жената"

* Жени Калканджиева влиза в ролята на Пепеляшка

* От 6 до 70-годишни композират с проф. Стефан Драгостинов

* Настъпва годината на Огнения петел

 

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА - В "ЖЪЛТ ТРУД" ОТ 25 ЯНУАРИ!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица