„Росатом” представи система за контрол на средствата

Генадий Сахаров показа иновативната система Total Cost Management Nuclear Construction (TCM NC)

„Прозрачността и контролът върху стойността и бюджета във всеки един етап от строителството превръщат един проект в икономически изгоден и максимално привлекателен.” Това изтъкна директорът по капиталови инвестиции, държавен строителен надзор и държавна експертиза на „Росатом“ Генадий Сахаров по време на работната среща между част от ръководстовото на държавната корпорация, представители на българската и руската асоциации на организациите в атомната индустрия, независими експерти по ядрена енергетика и университетски преподаватели.

Той запозна участниците в срещата с иновативната система Total Cost Management Nuclear Construction (TCM NC), която позволява ефективно да се оценява, контролира и управлява стойността на различни проекти и сроковете за тяхното изпълнение. Програмата е създадена от екип на „Росатом“ на базата на богатия международен опит, като руската корпорация е пионер в прилагането й за атомния сектор. Определяйки точно стойността на изграждането на проекта във всеки един момент, тя дава възможност за прецизни прогнози, които подпомагат контролирането на бюджета и проследяването на неговото изпълнение. Методът, изграден на базата на най-съвременните цифрови технологии, позволява да се вземат решения на всички нива на управление и е приложим във всички сфери на бизнеса.

По време на работната среща представители на българската и руската асоциации на организациите в атомната индустрия подписаха контракт за сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес