Борислав Сарафов: Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър, показват експертизите

Снимки: Пламен Стоименов

Разследващите стигнали до името му за по-малко от 24 часа

Няколкодневният денонощен труд на колегите след убийствата в Нови Искър даде резултат. Като обвиняем беше привлечен Росен Желев Ангелов. Това заяви на брифинг в Съдебната палата директорът на НСлС Борислав Сарафов по повод разследването на масовото убийство в Нови Искър.

Доказано е, че Ангелов е имал интимна връзка с убитата Кети Кюхова, каза още Сарафов.

В рамките на разследването са назначени са множество експертизи, сред които 18 ДНК анализа и 6 съдебномедицински. Разпитани са 21 свидетели, някои пред съда.

Извършител на деянието е Росен Ангелов, това показват всички експертизи и доказателства, според шефа на следствието. "Този огромен обем от процесуално-следствени действия доказва по несъмнен начин автора на деянието – Росен Ангелов. От доказателствата е установено, че е действал сам и не е имал съучастник. Към момента все още не е задържан“, каза Борислав Сарафов.

„Името на извършителя ни беше известно още в рамките на първите 24 часа“, каза още той, уточнявайки, че то не е било обявено от съображения за запазване на конфиденциалността.

Аутопсиите на телата показаха, че всяка жертва е убита с няколко куршума, а в главата на всеки е възпроизведен контролен изстрел, посочи Борислав Сарафов.

Росен Ангелов е без работа, няма документи за самоличност и адрес, а прякорът, с който е познат е Горския човек. Има три присъди, две от които са за изнасилване и сексуално насилие срещи дете на 12 години. Присъдата за последното престъпление е произнесена задочно, но Ангелов се е укрил и не е изтърпял наказанието си. Заради това през септември 2009 г. е обявен за общодържавно изследване. Освен това той е обект на няколко досъдебни производства за кражби и за блудство с малолетно лице.

Ангелов е привлечен като обвиняем задочно за предумишлено убийство на повече от едно лице в условия на опасен рецидив, разясни прокурор Емилия Русинова от СГП.

Росен Ангелов е изключително опасен, предупреди главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. „Полицейските сили ще останат на място до момента, в който лицето бъде задържани или получим сигурни данни, че той вече не пребивава на тази територия“, добави Маринов, според когото убиецът се е опитал да се снабди с дългоцевно оръжие.

По думите му, мотивът за престъплението е личен и е свързан с интимните отношения с Кети Кюхова. „Лицето има особености на характера, които го правят изключително раздразнителен, когато бъде отхвърлен“, посочи Младен Маринов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право