Росен Барчовски: Най-сладката ми победа, спечелена с характер

Най-сладката победа в кариерата ми – заяви селекционерът на националите по баскетбол Росен Барчовски. - Показахме характер, имаше битка и спечелихме, когато трябваше. Огромна благодаря и на публиката. Тук, както се казва, трябва да биеш, или да умреш, заради тях.

„Лъвовете“ постигнаха първи успех в евроквалификациите, като спечелиха в луд мач при домакинството на Латвия в Ботевград - 110:104 след две драматични продължения.

Най-резултатен за „трикольорите“ бе американецът с наш паспорт Дийн Бост с 26 точки.

„Чувствам се така, сякаш съм роден тук – заяви Бост. - Това е най-малкото, което мога да направя от уважение към страната. Не съм роден тук, но съм наистина много щастлив!“

И този двубой пропусна звездата Александър Везенков, който не бе пуснат от клубния си отбор „Олимпиакос“. Но националът поздрави съотборниците си и изрази съжаление за пропуснатите емоции.

След този успех националите са на второ място в групата с победа и загуба, колкото има също Босна и Херцеговина. Начело е Гърция с баланс 2:0. Квалификациите продължават през ноември, когато тимът ни гостува на босненци, а после приемаме елините. За следващата фаза продължават първите 3 отбора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт