Росен Желязков: Предлагаме промени в Закона за автомобилните превози в сряда

Промените в Закона за автомобилните превози ще бъдат предложени на следващото заседание на Министерски съвет в сряда. Това обеща транспортният министър Росен Желязков в контекста на заканите на автобусните превозвачи за протести, предаде "Дарик".

Министърът изтъкна, че той има много добър диалог с превозвачите, работят заедно, а на протеста им гледа като на "камбана, която бие, но в негово лице има чуваемост".

"Онзи ден имах среща с автобусните превозвачи. Отдавна имаме с тях добър диалог, работим по всички техни справедиливи искания - оптимизиране на законодателството, разписанията, републиканската транспортна схема. Ангажиментът, който поехме в Закона за автомобилните превози, и то по начин, в който се гарнитра устойчивост на политиките, които сме заложили, заедно с професионалистите в този бранш, ще бъдат предложени на следващото заседание на Министерски съвет в сряда и ще влязат в парламента още през тази година. Ще се удовлетворят едно от основните искания на превозвачите – правна и нормативна регулация и рамка на политиката за сектора", посочи той.

Желязков добави, че защитава интересите на превозвачите.

"Нямам усещането, че седим от двете страни на масата, седим от една страна", посочи той.

Министърът обаче поясни, че имало и теми, които не могат да бъдат решени веднага и да им се постави срок. За пример той даде въпросът за единен орган за контрол на пътя и новата републиканска пътна схема.

"Има реалистични и нереалистничи срокове. До 13 януари няма как законът да бъде приет. Но той ще бъде приет и това е гарантирано", заключи Росен Желязков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България