Росен Рапчев: Скоростта е това, коeто ни убива на пътя

Шефът на КАТ опроверга информацията, че ограничението в населените места ще бъде 30 км/ч

В момента само се обсъждат нови мерки за борба с войната по пътищата, които обаче нямат претенцията да са официални. В този диалог участват правителствени и неправителствени организации. Всяко едно предложение е добре дошло. Това заяви началникът на отдел "Пътна полиция" в ГДНП комисар Росен Рапчев по БНТ.

През 2018 година се отчита намаление на тежките пътнотранспортни произшествия и на броя на загиналите. През изминалата 2018 година е завишена контролната дейност и екипите, следящи за нарушения на пътя, са констатирали 345 000 нарушения на скоростните режими - повече в сравнение с предходната 2017 г., сочи статистиката. В същото време се отчита и завишаване на връчените от автопатрулите фишове на нарушителите.

"Скоростта е това, която ни убива на пътя. По-високата скорост увеличава риска от инцидент", каза Рапчев. По думите му гражданите изключително се хващат за рестриктивните мерки, но не трябва да гледаме през погледа на нарушителя.

Той опроверга информацията за това, че скоростта в населените места ще бъде намалявана на 30 км/ч. и отчете 25-30% ръст на събираемостта на средствата от глоби по пътищата през 2018 г.

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България