Ротари клуб” отличи млади таланти от Горна Оряховица и Лясковец

За поредна година „Ротари клуб – Горна Оряховица – Лясковец” отличи млади таланти от двете общини. Домакин на традиционното връчване на стипендиите на отличили се през учебната година в областта на изкуството и литературата деца, бе Художествена галерия „Недялко Каранешев”. За първи път „Ротари” номинира цели творчески колективи, а не индивидуални постижения. Отличени бяха четири танцови школи и два литературни клуба.

„Всеки труд се възнаграждава, обърна се към младите хора президентът на „Ротари клуб Горна Оряховица – Лясковец” Камен Коцев. Така той припомни защо се дават тези награди. „Изкуството ви прави свободни, а словото ни отличава от всички други същества на тази Земя. Четенето може да промени света и затова съм щастлив, че даваме награда и на литуратурни клубове. Благодаря ви за усилията и труда, който полагате”, каза още Камен Коцев.

Талантите на двете общини бяха поздравени и от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова и заместник-кмета на Горна Оряховица Йорданка Кушева.

„Благодаря на „Ротари”, че продължава тази инициатива. Тя е уважение към вас и това, което правите. Талантът е дар, но без труд той ще остане само даденост. Дерзайте, вървете напред по пътя, който сте си избрали, а ние винаги ще ви подкрепяме”, обърна се към децата д-р Ивелина Гецова, която е и една от първите жени, приети в обществото на „Ротари”.

„Връчването на тези награди винаги са били едни от най-вълнуващите срещи през годината. Този път е особено заради прекрасната идея да се отличат колективи. Работата в екип – това е обединение, осмисляне на собствената свобода през призмата на общите цели. Поощряването на екипността е в полза на цялото ни общество”, заяви заместник-кметът Йорданка Кушева.

За отличните си постижения през учебната 2016/2017 г., тази година „Ротари клуб” отличи Детска фолклорна студия „Раховче, Танцова школа „Ритъм” – Лясковец, Балетна школа „Грация”, Балет „Калина, Литературен клуб на четящите и творящите към СУ „Георги Измирлиев” и Литературен клуб „Калиопа” към СУ „Вичо Грънчаров”.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България