Ротари клуб Стара Загора организира Пролетен благотворителен концерт на Държавна опера – Стара Загора

Ротари клуб Стара Загора организира Пролетен благотворителен концерт на Държавна опера – Стара Загора. Той ще се състои на 1 март, от 19:00 часа, в залата на Операта. Събраните средства от продажбата на билети и от парични дарения ще бъдат предоставени за закупуване на апаратура за ранна диагностика на ракови заболявания за Комплексния онкологичен център в Стара Загора, който е партньор по проекта на Ротари клуб Стара Загора, както и за осъвременото издание на „Културното и историческо наследство на Стара Загора”. Книгата е съвместен проект с Регионалния исторически музей Стара Загора , Ротари клуб Стара Загора и Община Стара Загора, съобщи на пресконференция вицепрезидентът на Клуба Николай Колев. Той уточни, че членовете на Клуба ще дарят за 4000 лева за новата апаратура в Комплексния онкологичен център.

Поради извънредни ангажименти, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан няма да дирижира концерта на 1 март. На диригентския пулт ще застане маестро Владимир Бошнаков. Ще участват солистите Петър Костов, Русалина Мочукова и Емилия Иванова, оркестър и хор на Държавна опера – Стара Загора. Ще прозвучат произведения на Джузепе Верди, Джулио Качини, Франц Шуберт, Джакомо Пучини, Антонио Вивалди, Цезар Франк и Георг Фридрих Хендел.

„С организирането на този концерт Ротари клуб Стара Загора поставя началото на честванията на 25-годишнината от създаването на клуба. Той е чартиран през май 1994 година” – каза Николай Колев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България