"Роял банк ъв Скотланд" ще плати 4,9 милиарда долара глоба заради кризата от 2008 г.

Британската банка "Роял банк ъв Скотланд" (Royal Bank of Scotland, RBS) прие да плати глоба от 4,9 милиарда долара на американските власти заради продажбата на финансови продукти преди кризата от 2008 година. Плащането бе договорено в извънсъдебно споразумение, съобщи вестник "Файненшъл таймс".

Главната прокуратура на щата Масачузетс, която води преговорите, съобщи за това в Туитър без да потвърждава конкретната сума. "Постигнахме принципно извънсъдебно споразумение с Роял банк ъв Скотланд и някои от нейните филиали в спора за структурирането и продажбата на ценни книжа, обезпечени с ипотечни заеми между 2005 и 2008 година".

Съдебните спорове между банката и министерството на правосъдието на САЩ, което я обвинява за действията й по време на кризата с високорисковите ипотечни кредити, са последните съдебни дела, заведени срещу "Роял банк ъв Скотланд".

Роял банк ъв Скотланд вече е заделила над 3 милиарда британски лири, за да може да се справи с риска от огромна глоба в този скандал.

Щом бъдат уредени тези глоби, на британските власти, които все още притежават 71 процента от банката, ще им бъде по-лесно да активизират приватизацията й.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка