Ружди Ружди: Това е най-важният ми медал

Златният ни медалист от параолимпийските игри в Рио де Жанейро Ружди Ружди, се завърна на родна земя снощи, съобщи БТВ. Той беше посрещнат от много близки и приятели на летище "София".

Ружди стана шампион в тласкането на гюле в Рио, поставяйки нов световен рекорд - 12.33 м.

"Много означава за мен този медал - много труд, много усилия, много рани. Това е най-важният ми медал", бяха първите думи на Ружди.

"Никога не съм мислил дали мога да стана шампион, просто исках да взема един медал, но не съм мислил с какъв цвят. Направих един много добър резултат и постигнах световен рекорд. Усещането е прекрасно. Имах голяма емоция по време на състезанието, исках да дам всичко от себе си. Аз бях първи, първите ми опити бяха много важни и гледах да направя всичко в началото", добави параолимпийският шампион.

"Чувството е прекрасно! Нямам думи, много съм щастлив! Посвещавам постижението си на моя треньор, на семейството си и на всички, които ми помагаха. Много се развълнувах, когато чух химна, просто все едно не бях аз, не знам как да го опиша, това трябва да се изживее", каза още Ружди.

През 2017 г. той ще участва на световно първенство за спортисти с увреждания.

"Целите ми са да подобрявам резултатите си. Догодина има световно първенство и искам там да се представя добре", добави шампионът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България