Румен Петков: Всеки глас за Ф-16 ще е национално предателство

Уважаеми депутати, по повод предстоящото решение за закупуване на нови бойни самолети за България, Ви заявявам, че днес е денят, в който всеки от Вас ще се постави или в услуга на чужди интереси, или в защита на българската държава и парламент,  който има плачевно доверие сред нашите сънародници. Заявявам, че АБВ държи веднага след гласуването (ако то бъде утвърдително), да бъдат извадени поименно тези, които го подкрепят, за да са ясни имената на предателите, на тези, които загробват военновъздушните ни сили и на тези, които са готови да слугуват временно на всички. Това завява в своя позиция председателят на АБВ Румен Петков. Текстът беше разпространен от пресцентъра на партията.

„Има един вариант, в който е възможно половината БСП да тича към Съветския съюз, а другата половина да се е навела пред САЩ. Прогнозата на АБВ е, че този позорен акт (одобряването на процедурата по закупуване на F-16) ще бъде гласуван, въпреки че той унижава народното ни представителство, както и че това ще даде основание на „Еврофайтер“ и на френската компания, произвеждаща „Рафал“, да ни съдят, защото ние с ограниченията, които наложихме, не ги допуснахме до процедурата. И въпреки, че днес вероятно ще се окаже, че ще налеем пари в една фирма, която затвори завода си в Турция, и която все повече ограничава световното си присъствие. Това престъпление,  по убеждение на АБВ, няма да остане ненаказано. Защото ние, априори, сме се подставили под атака от недопуснатите до тази процедура европейски компании. За това трябва да изберем в кое семейство сме. В европейското икономическо семейство или при послушанковците, които ще бъдат отритнати утре от същото това семейство и затова няма да бъдат никому необходими. Разни хора и „копчета“ може да се преекспонират, но остава Държавата, която АБВ винаги ще защитава“, посочи той.

„Според нас от АБВ (ако Народното събрание одобри процедурата) това от една страна е нещо като интеграция между НАТО и Варшавския договор, защото курсантите от източния блок през 70-те години са изучавали F-16. Нашите съученици изучаваха F-16. Затова и не съм убеден, че нашите внуци, летейки на F-16 , още повече на тези „знаменити“ осем броя, ще дадат нещо, което дори е близо до усещане за сигурност.

Ако гласувате това предложение, ще докажете, че Вие -господа и дами народни представители, ще се провалите и в рушвета. Ще докажете, че сте голямо найлоново копче. Ако гласуването е положително, ще се окаже, че съм подценил ситуацията. Но тогава ще смятам, че Вие сте позор за политиката, а българският народ ще види, „какви“ хора в действителност го управляват, посочва Румен Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика