Румен Петков: Дуетът БСП-ГЕРБ да си вземе почивка, за да отдъхнем от нелепото им управление

Време е дуетът БСП–ГЕРБ да си вземе почивка, за да може държавата и обществото да си отдъхнат от нелепите стъпки в управлението им, декларира на брифинг в Пловдив Румен Петков, водач на листите на Коалиция "АБВ – Движение 21" в Бургас и Плевен.

Според него БСП и ГЕРБ напоследък все повече си приличат в отношението си към бизнеса. "Техните ръководители са водени от максимата, че няма срамна работа, стига да е ръководна и добре платена. Бойко Борисов казва, че ако той не е премиер, няма да участва в правителството. В себе си премиера видя и Корнелия Нинова", заяви Румен Петков.

Той смята, че още преди да напусне БСП, че от партията са ударили тавана на цинизма и даде за пример поведението на Сергей Станишев, който е уволнил Корнелия Нинова като заместник-министър на икономиката, а сега я лансирал като премиер. "Това усещане за самодостатъчност е дълбоко вредно за политиката, защото то излъчва неспособност да се води диалог, който да е подчинен на обществения и националния интерес. Затова на този дует трябва да му дадем шанса да си почине, защото с цялостното си поведение някои от политическите сили отблъскват инвеститорите", категоричен е кандидат-депутатът от коалиция "АБВ-Движение 21".

Като бивш вътрешен министър Румен Петков остро разкритикува ресорните за националната сигурност министри в правителствата на Пламен Орешарски и Бойко Борисов. Те показали безсилие, нежелание и неспособност да овладеят процесите, свързани с нелегалните мигранти, а държавата продължавала да бяга от въпроса за естеството и произхода на хората, идващи у нас. "Статистиката сочи, че не повече от 15% от тях са сирийци. А другите какво правят тук и защо не се вземат мерки да ги екстрадират? Това са хора, които са престъпили българския закон, проникнали са незаконно в страната и нямат основания да са тук", категоричен е Румен Петков. Три години той търсел от няколко поредни вътрешни министри отговор на въпроса от какво живеят тези мигранти, тъй като дневните им разходи са около 60-70 евро. Бившият вътрешен министър не скри опасенията си, че те не получават пари по банков път, както и безпокойството си, че произходът на парите им може да е от наркотрафик или незаконна търговия с оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика