Румен Петков за БСП: На този етап „здравите сили“ взеха връх над здравия разум

Румен Петков

„Усещането за самодостатъчност няма как да не доведе до самота на БСП. А след като ръководството на БСП казва на всички свои кандидати за кметове: „Ние ви гарантираме, че сте сами есента“, тези хора трябва да си дадат сметка накъде се върви. Левицата за първи път от 130 години няма кмет на областен център. И е заплашена да излезе на „бис“. Това е много страшно“, каза в Сливен председателят на АБВ Румен Петков.

Той припомни, че от АБВ са предложили партньорство на социалистите, но то е било отказано, въпреки че в предложението не са били поставяни условия. „Ние сме искали, искаме и ще отстраним ГЕРБ от власт. Защо зависимостта на г-жа Корнелия Нинова от г-н Цветан Цветанов е такава, че иска да държи ГЕРБ на власт, е друг въпрос. И той не е наш“, каза още Петков. В отговор на въпрос дали сред основните политически опоненти на АБВ, освен ГЕРБ, е и БСП, той отговори: „Не… Считам, че разумът в един момент ще надделее. Но както се казва, на този етап „здравите сили“ взеха връх над здравия разум“.

Имената в листата на кандидатите за евродепутати от „Коалиция за България“ ще станат известни в близките дни. Седемте партии от коалицията ще участват заедно на изборите за европарламент, за органи на местното самоуправление, на парламентарните, когато и да са те, както и на президентските, подчерта отново Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика