Румен Петков за обвинението срещу Елена Йончева: Реакцията на БСП беше закъсняла

Мълчанието на Станишев по случая е цинизъм, каза още председателят на АБВ

Мисля, че имаше закъсняла, недостатъчно ясна и категорична реакция от страна на БСП. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков по повод обвинението срещу Елена Йончева.

Мълчанието на председателя на ПЕС Сергей Станишев по случая с Йончева е цинизъм. „Не съм запознат с мотивите на прокуратурата по случая с Елена Йончева, но тoй по същество е абсурден, допълни Петков. Мен лично ме смущава и мълчанието на ПЕС и по точно това на председателя й. Което означава, че или той споделя мотивите на прокуратурата, или нещо го възпира да заеме ясна позиция по въпроса“, заяви председателят на АБВ и посочи, че този тип мълчание притеснява международната журналистическа общност.

Той каза още, че вНикой вече не се притеснява за случая Хашоги. "Сега имаме обвинение на журналист – и сега никой не се притеснява. Е, наистина, тя не е убита още. Но какво означава това, че лидерът на ПЕС да мълчи? Това е цинизъм – да няма ясна позиция, заявена в ЕП от ПЕС. Ако г-н Станишев по-добре знае от нас мотивите на прокуратурата и ги споделя, това вече е друг въпрос“, каза още Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика